august 3, 2020

3 gode grunde til at vælge privatleasing

By Jette Frederiksen

Flere og flere vælger at anskaffe sig en bil gennem privatleasing frem for at købe den. Med privatleasing får du en bil til leje i et aftalt tidsrum, hvori du har brugsretten. Der kan være flere grunde til og fordele ved at lease en bil. Først og fremmest giver det eksempelvis en frihed til at prøve at køre i flere forskellige typer biler, frem for at være bundet til den samme model i lang tid. Her får du alt den nødvendige information, hvis du overvejer at prøve privatleasing.

Overblik over udgifter forbundet med leasing

Når du leaser en bil, køber du den ikke. Du lejer den blot. Det vil sige, at du lægger en udbetaling, hvorefter du betaler en månedlig ydelse for at køre i bilen, forsikring, grøn ejerafgift og brændstof. Prisen på leasingen varierer, afhængigt af hvilken forhandler du leaser din bil hos, samt hvor mange kilometer du ca. kommer til at køre. Normalt kan det tage flere år at betale en bil ud, som man har købt.

Med leasing er denne tid ofte kortere, fordi du i løbet af din lejeperiode betaler af på bilen ned til det restbeløb, der er beregnet på bilen ved indgåelse af aftalen. Du behøver derfor ikke at bekymre dig om bilens værditab, som du normalt ville gøre ved køb af en bil. Når din leasingperiode er udløbet, leverer du blot bilen tilbage. Du slipper derfor også for at stresse over salget af bilen eller uventede reparationer.

Skift bil når du har lyst

En anden fordel ved privatleasing er, at du kan skifte bil oftere, end hvis du køber en bil. Efter aftale med den bilforhandler, du leaser din bil hos, vælger du mere eller mindre selv, hvor lang din leasingperiode skal være. Det vil sige, at du får mulighed for at prøve flere forskellige biler og dermed måske også finde frem til, hvilken bil du bedst kan lide at køre i. Ofte har forhandlerne desuden et stort udvalg af biler.   

Færre penge bundet i bil

Ved at prøve privatleasing er du garanteret at have færre penge bundet i din bil, fordi du kun skal koncentrere dig om at betale den månedlige ydelse, indtil din leasingaftale udløber. På den måde er det i forhold til økonomien en mere afslappet måde at have bil på, da du slipper for at bekymre om at tabe penge, når du er færdig med at køre i bilen.