marts 29, 2021

3 råd til at gøre rengøring i hjemmet mere overskuelig

By Jette Ida Frederiksen

Rengøring – det er ikke ligefrem et ord, der bringer jubelråb med sig, men det er om ikke andet vigtigt at gå gjort rent derhjemme. Rengøring i hjemmet føles for mange, som en uoverskuelig, kedelig og træls opgave, men der er heldigvis måder til at gøre det hele lidt nemmere – og sjovere.

1. Her starter du – ryd op

Inden du kan begynde din hovedrengøring, bør du gøre det nemmere for dig selv ved at rydde op. Så snart du har ryddet op, vil du lettere kunne komme til at tørre overflader af og få et overblik over, hvor skidtet og støvet gemmer sig. Fremadrettet bør du huske at rydde op, så netop dette trin i rengøringsprocessen bliver mere overskueligt

2. Luft ud, støvsug og tør støv af i alle rum

For at opnå et optimalt indeklima og dermed mindre støv for hver gang du gør rent, er det en god idé at lufte ud regelmæssigt. Når du starter din rengøring, bør du støvsuge og først tørre støv af bagefter, da du med støvsugeren kan fjerne de værste lag støv og nullermænd. Det er vigtigt, du får gjort rent i alle rum, da din rengøringsindsats ellers vil være nyttesløs, hvis man kan trække støv og skidt med sig fra gangen og ind i stuen.

3. Sæt musik på, hør lydbog eller podcast for at gøre rengøringen sjovere

Det er ingen hemmelighed at rengøring er en megatræls og tidskrævende opgave. Netop derfor kan det være en hjælp at sætte musik på eller lytte til en lydbog eller podcast, mens du gør rent. På den måde vil du føle, at tiden flyver, fordi du faktisk hygger dig – og måske lærer du en ting eller to alt imens.