marts 4, 2021

5 gode råd til at købe brugte biler

By Jette Ida Frederiksen

Sådan køber du den bedste brugte bil

Står du overfor at skulle købe bil den nærmeste fremtid? Der findes mange bilmærker og modeller, så det kan måske være svært at vælge – og hvad gør man lige, hvis man hellere vil købe en brugt bil for at undgå for store smerter i pengepungen?

 

5 råd til at købe brugte biler

 1. Undersøg markedet og bliv klog på priser
  Internettet er et formidabelt redskab til hurtigt og nemt at blive klogere på, hvad ting koster. Derfor bør du undersøge, hvad prislejet er for brugte biler. Prisen kommer naturligvis an på bilens alder, antal kørte kilometer, udstyr mm. Brugte biler, som købes af private sælgere, bør og skal være den billigste mulighed på markedet.
 2. Vælg en forhandler fremfor privatperson
  Det er sikrest at købe brugte biler hos bilforhandlere fremfor at købe af privatpersoner. Hvis du køber en brugt bil privat, betyder det, at du køber bilen som beset. Med andre ord er bilen ikke dækket af købeloven, hvilket den vil være, hvis du vælger en forhandler.
 3. Kig i servicebogen
  Når man køber brugte biler, bør man undersøge bilens historik samt kigge i servicebogen. Se efter om servicebogen er stemplet korrekt, og at bilen er blevet synet efter bilfabrikantens anbefalinger.
 4. Prøvekør bilen – og gerne flere
  Husk altid at prøvekøre den bil, som du har øje på. På den måde får du hurtigt en fornemmelse af, om alt virker, som det skal. Kør ad veje, som normalt kører på fx motorvej eller landevej og vurder, om bilen lever op til dine behov. Prøvekør også gerne flere brugte biler af samme model, så du kan sammenligne og bedre opdage, hvis noget afviger fra standarden.
 5. Gennemgå bilen for fejl
  Tjek bilen for fejl både inden i og udenpå – det er nemmere at reklamere over fejl ved købstidspunktet end senere.