januar 31, 2022

5 tips til dig, der skal hoste konfirmationen

By Jette Ida Frederiksen

En konfirmation er en milepæl i den unge konfirmands liv, og skal selvfølgelig fejres med manér!

 

Få styr på gæstelisten

Start med at finde ud af, hvor mange der skal inviteres. På den måde bliver det meget nemmere at finde et lokale til det passende antal gæster, samt at kontakte festudlejning for eventuel leje af bord og stole eller andet.

 

Lav en playliste

Selvom gæsterne sidder og snakker og nyder festen, kan der stadig være små pauser i snakken, og her er det rart med lidt baggrundsmusik. Det behøver ikke nødvendigvis være partylisten, men lidt stille og roligt musik til maden, og så kan de gode sange til at starte festen komme senere.

 

Lav flotte navneskilte

Lad de kreative ideer flyde, og lav flotte navneskilte til alle gæsterne. Kombiner det eventuelt med et lille menukort, så gæsterne kan se festmenuen.

 

Lej service udefra

Afholdes festen hjemme i haven, i et forsamlingshus eller i et lokale, er der højst sandsynligt ikke service til alle. Lej tallerkner, glas og bestik til festen ved en festudlejning og slip for opvasken bagefter. Du slipper for at købe nyt, og dine gæster slipper for at sidde med plastik- eller slatne paptallerkner.

 

Lav en gæstebog

Konfirmationen er en fest, der vil blive husket hele livet, hvor man samler alle dem, man har kær. Det er derfor en oplagt mulighed til at få gæsterne til at skrive en lille hilsen eller sød besked, som man kan læse når festen er slut. Så kan man mindes festen i lang tid efter.