august 28, 2020

Bag om arbejdet som entreprenør

By Jette Ida Frederiksen

Mange har sikkert hørt om erhvervet som entreprenør, men det er langt fra alle, der ved, hvad det egentlig indebærer. Som entreprenør får du lov at dække en meget bred vifte af opgaver såsom kloakarbejde, jordarbejde, anlægsarbejde, murerarbejde og meget mere. Overordnede set kan man sætte arbejdet under bygge- og anlægsbranchen.

Murerarbejde

Også inden for murerbranchen dækker entreprenøren over flere forskellige opgaver. Her er der tale om alt fra nybyggeri, tilbygninger eller sågar nedrivning af ældre bygninger.

Tømrer- og snedkerarbejde

Her tager entreprenøren sig typisk af opgaver omhandlende konstruktioner i træ. Tømrerdelen kommer i spil, når entreprenøren skal lave fundamentet til huset, hvorfor deres opgave er altafgørende for et godt resultat. Selvfølgelig er der langt mere en tømrer også tager sig af herunder større byggeprojekter, gulvlægning eller varmisolering og meget mere.

Anlægsarbejde

Igen er der tale om en bred vifte af opgaver, og entreprenøren får både lov at beskæftige sig med byggearbejde i eller på jorden. Her kan der være tale om kloakarbejde, tunnelarbejde og brolæggere.

Jordarbejde

I dette område arbejder entreprenøren med jord. Her kan det være byggemodning, miljøoprensning, jordflytning eller eksempelvis sørge for, at der er sandpude til bebyggelse.

Det er altså et meget alsidigt fag, og arbejdsopgaverne spænder over et meget stort spekter.