marts 30, 2019

Bredbånd teori

By Jette Frederiksen

Bredbånd er intet mere end et telekommunikationssignal med en højere båndbredde. Oprindeligt var det en radio applikation, men Word blev populariseret af organisationen kendt som Media One. Det begyndte i 1996 som en forfremmelse med ideen om at tilbyde High-Speed datatransmission på et netværk af tilsluttede computere. I dag, bredbånd er blevet en væsentlig del af vores daglige liv.

Disse telekommunikationssignaler bruges af analoge telefonsystemer. Disse analoge systemer er intet mere end vores telefonlinje, som kommunikerer via analoge bølger. Mens computeren forstår og læser de digitale signaler, konverterer en maskine de analoge signaler til digitale signaler og omvendt. Denne maskine kaldes et modem. En forbindelse med høj båndbredde er ikke mulig uden et modem og en router.

Routeren er intet mere end en maskine, der relæer visse signaler til visse netværk. En båndbredde forbindelse omfatter en server. Båndbredden kræver tre elementer, uden hvilke det ikke kan finde sted. Disse elementer er en telefonlinje, et modem og en computer. I modsætning til Internet udbyderen skal servere og routere videresende kommunikationstjenester til klienten, som kun er den person, der brugerbånd bredden.

Denne telekommunikationsteknologi er blevet et gennembrud i kommunikations værdier, der udvider mediespektret. På denne måde, vi var i stand til at overføre store mængder af data i blink af et øje og ikke åbne kanaler på internettet. Dataudvekslings portaler som YouTube ville ikke være mulige uden en højere båndbredde.

YouTube er vært for videoen i sin database, og det er ikke muligt at buffer videoer uden lav båndbredde. Uden et højt niveau af bredbåndstjenester, ville Fællesskabets portaler som Facebook og MySpace ikke være til stede på internettet. Dette er helt sikkert en revolutionerende præstation inden for informationsteknologi og kommunikation. Hvis du er i tvivl om, hvilken internetudbyder du skal vælge til din bolig, anbefales det, at du læser Forbrugerrådets side om bredbånd her.