april 16, 2021

Derfor skal du arbejde med udviklingshæmmede

By Jette Ida Frederiksen

Når det kommer til at skulle træffe en af livsets vigtigste beslutninger i forhold til, hvad du skal beskæftige dig med i dit voksenliv, kan det være meget uoverskueligt, da der findes så mange forskellige muligheder.

En af de muligheder, som du kan vælge, hvis du er glad for at være social med andre mennesker, er pædagoguddannelsen.

Hvorfor blive pædagog for udviklingshæmmede?

Kort og godt er den største årsag til at blive pædagog for udviklingshæmmede, at du får mulighed for at gøre en forskel. Du har altså mulighed for at møde udviklingshæmmede i øjenhøjde og hjælpe dem med at sammensætte en god hverdag. Du har mulighed for at være en med i processen i forhold til at give den unge en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU). STU’en åbner op for flere tilbud til borgeren, hvilket giver borgeren øget selvværd og mod på livet.

 

Hvis du har interesse i at få en faglig profil med disse kompetencer, er denne uddannelse den rette for dig. Derudover vil du på den anden side af uddannelsen være meget kyndig og have mulighed for at fungere som tovholder på forskellige aktiviteter såsom arbejde i værksted, en gård eller i en have på et bosted for udviklingshæmmede.

 

Af det nedenstående kan du se en række årsager til, at du skal blive pædagog for udviklingshæmmede:

  • Det er et givende job, da du hjælper folk, der har alvorligt brug for det
  • Det er et job, hvor du slipper for at sidde på et kontor hver dag
  • Det er et job med kærlighed og omsorg, hvor du kommer til at danne tætte relationer med de mennesker, du arbejder sammen med
  • Du kommer ud i naturen og foretager en masse spændende aktiviteter