februar 23, 2021

Det københavnske boligmarked stiger og stiger

By Jette Ida Frederiksen

Det er ikke det sjoveste marked at være førstegangskøber i. Men ejendomsmæglerne har kronede dage, for køberne står i kø, og priserne på ejendomme er på sit højeste. Der er flere forskellige årsager til, at det københavnske boligmarked er så crazy. En af årsagerne er selvsagt urbaniseringen med flere og flere mennesker, der ønsker at bo i byerne. Det gør sig både gældende i København og Aarhus. Der er bare ikke boliger nok til at imødekomme den høje efterspørgsel, hvilket får boligmarkedet til at stige. Derudover er arbejdsudbuddet også en af årsagerne til, at det er attraktivt at bosætte sig og arbejde i København. I København er mange store virksomheder beliggende, og hvis man vil forfølge den store karrieredrøm, er København byen, man bør være bosat i. Det øger ligeså efterspørgslen og skubber prisen på bolig i København op.

 

København er en attraktiv by – forståeligt nok!

Det københavnske boligmarked er selvfølgelig ikke kun i vækst grundet, demografiske, og økonomiske forhold.

Det københavnske boligmarked stiger også, fordi byen er fantastisk at bo i på grund af dens muligheder og mennesker. København byder på alt fra gåture ved kanalerne på Christianshavn, til afslapning på Assistens kirkegården på Nørrebro eller til skøjteløb om vinteren ved Frederiksberg have. Det er altså ingen sag for en ejendomsmægler at sælge en bolig i København, når listen over muligheder er alenlang. København har en diversitet i sin befolkning, der er helt fantastisk og mulighederne for personlig udfoldelse er ikke begrænset. Det gør også København attraktiv. Derudover er København en storby, der også har adgang til vand både med forskellige havnebad eller friluftsbad og flere attraktive strande. Ej at forglemme det helt fantastiske cafe- og byliv, som København også byder på.

København har altså noget for enhver smag, og dette er en af de helt store grunde til, at der hele tiden kommer flere og flere købere ind på markedet.