april 22, 2021

Få job som ufaglært vikar

By Jette Ida Frederiksen

Når man lige er blevet færdig med sin ungdomsuddannelse, er det de færreste som har en større erhvervserfaring. Derfor vælger man unge især at blive ufaglærte vikarer. Som ufaglært vikar kommer du nemlig ud i forskellige jobs og får prøvet kræfter med nye og spændende kompetencer, på samme tid med, at opsparingen vokser.

Vikar – et belejligt job

Som ufaglært vikar står du i en belejlig position – både for dig selv og din arbejdsgiver. Inden for vikarbranchen er der nemlig rigtig mange ufaglært jobs, så som nyudklækket student er der ofte et job til dig. Her er der altså intet krav om flere års erfaring eller bestemte uddannelser.

Virksomheder søger også vikarer netop fordi de står og mangler en hjælpende hånd. Som ufaglært vikar opfylder du altså en manglende rolle, og man er derfor til store nytte, hvilket er god motivation til arbejdet.

Som vikar har du fleksibilitet i hverdagen

Vikarbranchen tillader en fleksibel hverdag. Eftersom at du selv vælger, hvilke jobs du takker ja til, er det også helt op til dig, hvor meget du arbejder og hvornår. At være ufaglært vikar er altså oplagt for dem, der ikke nødvendigvis ønsker en helt og aldeles fastlagt uge.