februar 19, 2021

Hvad må man have med i kisten?

By Jette Ida Frederiksen

Afdøde må gerne have minder med i kisten

Gennem hele livet samler vi på diverse ting, som vi på en eller anden måde knytter os til. Det kan være fordi, de minder os om en bestemt situation, eller måske bare fordi vi synes, at de er pæne. Det er også disse ting, som pårørende tit forbinder med deres afdøde.

Det kan være alt fra et forklæde, til et armbånd, til familiefotoalbums eller noget helt fjerde. Disse forskellige ting ønsker pårørende tit, at afdøde kan få med sig i sin kiste. Men der er dog lige enkelte regler for, hvad man må have med i kisten, som man lige bør have styr på inden.

Der er forskel på, om man kremeres eller begraves

Men der er også én tommelfingerregel, der er fælles for begge. Alle de ting, der er i kisten, skal være let forgængelige. Hvis den afdøde bliver begravet, skal man også tage højde for jordforurening.

De ting, som man putter i kisten, skal ikke kunne forurene jorden. Derfor må man heller ikke have større ting af plastik eller metal med sig i kisten. Man må have sine briller, smykker og tøj på. Og man må have tegninger, dagbøger, fotoalbums og lignende med sig i kisten.  Hvis man kremeres, må man også gerne have medicinsk metal med. Men man må under alle omstændigheder ikke have ting af glas i kisten, da det ødelægger ovnen.

Rådfør dig med bedemanden…
Hvis du er i tvivl, kan du altid spørge bedemanden til råds.