maj 31, 2022

Hvad skal du huske ved service af gaffeltruck

By Jette Ida Frederiksen

Anvender du ofte gaffeltrucks som et redskab på din arbejdsplads i hverdagen, så skal du huske, at det er vigtigt at få service af din gaffeltruck. Det bør ske jævnligt, så du kan sikre dig, at gaffeltrucken altid kører som den skal. Det har nemlig betydning for din og dine kollegaers sikkerhed, da en truck, der er i stykker, kan være til fare for omgivelserne. Derfor bør du lave en aftale med et firma, der yder gaffeltruck service.

Husk disse punkter:

I forbindelse med service af din gaffeltruck er der nogle punkter, du bør huske at være særlig opmærksom på. Det gælder følgende:

  • Leverandørens anvisninger til din gaffeltruck i forhold til eftersyn og vedligeholdelse af trucken skal altid følges.
  • En gaffeltruck skal til serviceeftersyn mindst en gang hver 12. måned, hvor leverandøren skal gennemføre et hovedeftersyn.
  • De vigtigste funktioner på gaffeltrucken er styretøj, bremser, dæk, horn, lygter og motorens forbrænding. Disse bør altid fungere optimalt, således at I aldrig går på kompromis med sikkerheden, når trucken anvendes.

Følger du og leverandøren disse trin under service, bør gaffeltrucken holde så længe som muligt, så du og din arbejdsplads får glæde af den i mange år.

Så ofte skal din gaffeltruck til service:

Som før nævnt er en årlig service altid obligatorisk, når du har med gaffeltrucks at gøre. Ofte tilbyder servicefirmaet eller leverandøren både, at du selv kan komme forbi deres værksted med trucken, og at du får besøg af dem og en medarbejder, der klarer servicen hos dig. Sidstnævnte gør det nemmere for dig, da du ikke skal tænke på at fragte en eller flere gaffeltrucks til service på et værksted.