januar 25, 2021

Hvor ofte skal jeg til tandlægen?

By Jette Ida Frederiksen

Trænger du til en tandlægetid?

Der findes mange tandlæger i Århus, der altid står klar til at yde gode behandlinger. Det er dog ikke altid helt nemt at vurdere, hvor ofte man bør gå til tandlægen. Det er nemlig forskelligt fra person til person, hvor ofte man har brug for en tandlægetid, og faktisk kan det også ændre sig med alderen.

 

Kategoriindeling

Typisk inddeler man patienterne i kategorierne rød, gul og grøn, der både beskriver deres tænders tilstand samt deres behøv for tandlægebehandling.

I den røde gruppe har man brug for hyppige tandlægetjek, da men typisk har tand- og/eller mundsygdomme i udbrud, der er nødt til at blive behandlet, og som kan være at svær at ændre på gennem individuel forebyggelse.

I den gule gruppe har man oftest en tandsygdom, der enten kræver forebyggelse eller egentlig behandling. Det kan også være, du har livstilsfaktorer, du selv kan ændre på. Som regel kan man i denne gruppe nøjes med en tandlægetid én gang om året eller mindre.

I den grønne gruppe fejler ens tænder umiddelbart ikke noget, og man kan derfor nøjes med et tandlægetjek én gang om året eller mindre.

 

Bestil en tid til tandlægen

Kontakt en af de mange tandlæger i Århus, bestil en tid og få svar på, hvor ofte du skal gå til tandlægen.