april 8, 2021

Kornfrit hundefoder – hvorfor?

By Jette Ida Frederiksen

dag er den nye standard efterhånden blevet, at de fleste mærker enten er helt uden korn eller har en kornfri variant i deres sortiment. Af det følgende kan du blive klogere på, hvilke gode grunde der findes til, at du skal vælge kornfrit hundefoder.

  • Allergi – mindsker risikoen for allergi

Mange hunde, der spiser foder med korn i, har klassiske symptomer på allergi såsom stærk kløe, hotspots, sår mellem poterne, røde ører og en dårlig pels. Når du vælger et kornfrit alternativ til din hund, er symptomerne ofte væk efter ganske få uger.

  • Kornfrit foder giver et mere stabilt blodsukkerniveau samt temperament

Når kornprodukter indtages, omsættes de hurtigt til sukker, hvilket resulterer i store udsving i hundens blodsukker. Mange af de dårligere fodervarianter med korn i angiver blot, at der er korn i, men ikke hvilken type korn, der er benyttes. Der kan nemlig være forskel på effekten alt efter, om der er benyttet havre i forhold til hvede f.eks. Hvis dette er tilfældet, er dette positivt for din hunds blodsukker, eftersom havre har en bedre glykemisk værdi, som betyder, at det omdannes langsommere til sukker sammenlignet med hvede.

  • Kornfrit hundefoder medvirker ikke til overvægt

Hunde har let ved at fordøje fedt og protein. Hunden vil efter indtagelse af hundemad først forbrænde nemme kulhydrater, før den forbrænder fedt. Dette betyder, at hundefoder med let-omsættelige kulhydrater vil give din hund en større tendens til at ophobe fedtdepoter.

Hvor kan du købe hundefoder uden korn?

Hvis du også tænker, at det er en god ide at købe hundefoder uden korn, og du er bosiddende i Storkøbenhavn, har Rigtig Hundemad på Frederiksbjerg det i sit sortiment, hvorfor du blot skal aflægge dem et besøg.