juli 12, 2022

Kroki tegning – Hvad er det?

By Jette Ida Frederiksen

Kroki tegning er en sjov og anderledes oplevelse, som vil sætte dine kreative evner på prøve og forbedre dine tegneegenskaber. Kroki er rigtigt fransk og betyder ”skitse”, men tegneformen er udbredt i hele verden. Til kroki tegning står en levende model foran en gruppe og poserer i forskellige positurer, som skaber et meget levende og dynamisk tegnemiljø. Meningen med denne tegneform er, at du har et par minutter til at skitsere kropsposituren ned på papiret, for derefter at gå videre til den næste positur. Det handler altså ikke om detaljer, men om former, figurer og helheden i billedet.

 

Hvorfor skal du gå til kroki tegning?

Hvis du gerne vil udfordre dine kreative evner og få en sjov oplevelse samtidig, så er kroki tegning lige noget for dig. Processen kræver koncentration og overblik, men med tiden bliver du bedre og bedre til at se kroppen som en form og ikke fokusere så meget på de små detaljer.

Kroki tegning kan også være en sjov aktivitet at gå til sammen med venner, veninder, til polterabend, til fødselsdag eller som firmaarrangement, der er ingen grænser for, hvem man kan gå til kroki med, det handler bare om at være klar til at sætte blyanten mod papiret. Til kroki kan alle nemlig være med, og det er en sjov og spændende oplevelse at have sammen.

 

Hvor kan man prøve kroki?

Kroki er meget populært, og derfor er der heldigvis også mange muligheder for at komme af sted. Hvis du gerne vil prøve kroki tegning i Københavnsområdet, kan du kontakte CroquisPro på Nørrebro for en professionel instruktør og model, der brænder for at give den gode oplevelse og samtidig lære fra sig om alle tegnekunstens regler. Med 25 års erfaring og et rigtigt kunsthjerte er CroquisPro det oplagte sted at søge hen for en god og udfordrende stund, der vil sætte gang i din kreative proces.