august 3, 2020

Online undervisning: Alle har ret til at lære

By Jette Frederiksen

I løbet af de seneste år er der kommet flere og flere muligheder for at modtage undervisning via en online platform. Dette er der mange fordele ved. En af dem er, at det gør det muligt for et bredere segment at bliver undervist. Og dette er vigtigt, for at læring kan være en menneskeret, så alle har mulighed for at få en uddannelse inden for det fag, de har en interesse for. Online undervisning er læring fra en virksomhed eller en anden institution, der foregår helt eller delvist via digitale medier. Man skal altså bruge en computer eller en anden enhed, der har adgang til internettet.

Fordele ved online undervisning

Som før nævnt er der en hel del fordele ved at udføre undervisning i et fag eller et kursus online. Her er overblik over nogle af disse:

  • Det gør det muligt for flere at deltage. Hvis man for eksempel bor for langt væk fra en uddannelsesinstitution eller af en anden grund ikke har mulighed for at møde op, så er online undervisning en god mulighed for at kunne deltage alligevel. Det foregår nemlig ofte uafhængigt af tid og sted. På den måde har flere mennesker mulighed for at deltage, hvilket kan bidrage til at skabe lighed i samfundet.
  • Det er fleksibelt. I forlængelse af ovenstående punkt er det muligt for både underviser og elever at tilpasse undervisningen til sit eget skema. Det kan gøres hvor og hvornår det passer bedst.
  • Det kan styrke din selvdisciplin, fordi du, selvom du ikke fysisk behøver at flytte dig et andet sted hen, har noget at stå op til og noget at stå til ansvar for.
  • Det er nemt at tilgå. Selvom indholdet i undervisningen ikke nødvendigvis ændrer sig, så er det nemmere at tage sig sammen til at deltage, fordi det kan foregå lige der, hvor du helst vil have det.

Vigtigt at have en god platform

En ting, der er vigtig i forbindelse med online undervisning, er at have en god online platform. Det er vigtigt, at platformen fungerer, så kommunikationen kan foregå lige så nemt og fri for misforståelser, som hvis det var i et fysisk lokale. Der findes mange forskellige måder at gøre det på. Det kan for eksempel være gennem digitale sociale medier som Teams eller Zoom, der anvendes af mange.