december 8, 2020

Det skal du vide om serviceeftersyn af bilen

By Jette Ida Frederiksen

Grunden til, at du skal sikre at overholde dine serviceeftersyn er bl.a., at dette kan være med til at forebygge skader og reparationer samtidig med, at sikkerheden er i top.

Hvor ofte skal bilen serviceres?

Det kan være meget forskellige fra bil til bil, hvor ofte bilen skal til service, men mest almindeligt er det, at hver gang bilen har kørt mellem 10-30.000 kilometer, skal den serviceres.

Hvilke typer af serviceeftersyn findes der?

Der findes forskellige former for serviceeftersyn, som vil blive uddybet af det efterfølgende:

  • Olieservice
  • Lille eftersyn
  • Stort eftersyn

Olieservicen er et meget fundamentalt eftersyn, hvor mekanikeren skifter olie på bilen. Eftersynet kan også omfatte kontrol af bremse- og kølevæske, smøring af døre og justering af lys og dæktryk.

Under det lille eftersyn skiftes olien også. Derudover vil eftersyn også indebære kontrol af visker, lys, lygter og instrumenter, smøring af døre og klapper, vurdering af dækmønster, kontrol af styretøj, undervognskomponenter og udstødningssystem, kontrol og justering af dæktryk og slutteligt en prøvekørsel, hvor bilen generelt vurderes og kontrolleres.

Stort eftersyn er typisk meget ens i forhold til det lille eftersyn, hvor den største forskel er, at bremserne adskilles, renses og smøres.

Hvilket bilværksted skal du vælge?

Overordnet set er der to former for værksteder, der kan vælges. Du kan enten benytte bilfabrikantens autoværksted, hvor du er helt sikker på, at de originale reservedele anvendes, hvis der er noget, der skal skiftes på bilen.

Alternativt kan du benytte dig af et autoriseret autoværksted, der servicerer alle biltyper og -mærker.

Hvis du bor i eller omkring Randers, kan du med stor fordel vælge at få foretaget dit serviceeftersyn her.