april 16, 2021

Slamsugning eller spuling?

By Jette Ida Frederiksen

Slamsugning og kloakspuling – hvad er hvad?

Når det kommer til problemer med kloakken, er slamsugning og kloakspuling de to nøgleværktøjer. Forskellen på de to metoder ligger næsten i navnet: slamsugning suger snavs, grus og, ja, slam op fra din kloak eller din brønd, hvorimod kloakspuling (højtryks)spuler rørene rene. Sammen udgør de VVS-mandens bedste våben mod problemer i kloakken.

Slamsugning til det grove og kloakspuling til det fine

Til trods for, at begge metoder er til for at rense kloakken, bruges de til forskellige formål. En slamsuger er god til at få det store og “grove” snavs op af kloakken, f.eks. jord, grus og selvfølgelig slam.

Kloakspuling sørger derimod for at få renset det mindre snavs væk, så rørene mere eller mindre er skinnende bagefter. Kloakspuling bruges oftest i private hjem, da det får bugt med de aflejringer der skaber dårlig kloaklugt i boligen.

Dette kan du gøre selv

Selve slamsugningen og kloakspulingen kan du ikke udføre selv – det kræver en autoriseret kloakmester, som kan hjælpe med f.eks. slamsugning i Aarhus. Du kan dog som bekendt ganske fint selve rense toilet og afløb for fedtstoffer, så du undgår stoppede toiletter og haner.

Dette er også med til at forebygge problemer i kloakken, så den kan klare sig længere tid, uden at det kræver besøg af kloakmesteren.