maj 4, 2022

Symptomer på hjertesvigt

By Jette Ida Frederiksen

Diagnosen hjertesvigt bruges, når hjertet ikke længere kan yde sin fulde funktion. Ofte er det pumpefunktionen, der arbejder på nedsat kraft. Hjertemusklen er svækket, og den er dermed ikke så effektiv længere, derfor kaldes det hjertesvigt.

Det første symptom på hjertesvigt er åndenød ved let anstrengelse. Er det alvorligt hjertesvigt, vil der også opstå åndenød ved hvile eller ingen anstrengelse.
Et andet symptom på hjertesvigt er væske i kroppen, især omkring anklerne, men det kan også ophobe sig omkring maven grundet væske i bughulen. Hvis du oplever at vægten stiger, kan det også skyldes øget mængder væske i kroppen.

Andre symptomer er træthed, større behov for søvn og mindre appetit. Det er altid vigtigt at gå til lægen eller søge sundhedsfagligt personale, hvis du oplever nogle af ovenstående symptomer, og du ikke kan forklare deres opståen.

Træn dit hjerte

Hvis du lider af hjertesvigt i Holbæk, og gerne vil træne dit hjerte, kan du hos Lindevej Fysioterapi & Sundhedsklinik gå til hjertetræning og styrke hjertemusklen. Det kan forøge livskvaliteten og styrke din generelle sundhed. På klinikken kan folk med hjertesvigt i Holbæk komme for at få vejledning og træning til at styrke sig ovenpå diagnosen. Dine behov for træning kan vurderes af din læge og fysioterapeut, så du kan gå til den rette træning for din hjertesvigt i Holbæk.