april 29, 2021

Undgå striber når du maler

By Jette Ida Frederiksen

Tålmodighed er en dyd – også, når man maler. Skal der males nye vægge derhjemme, så er det måske et professionelt malerfirma, du skal kontakte, hvis ikke du er ferm til malerpensler-, ruller eller malertekniker. Har du derimod masser af fingersnilde og tålmodighed, så kan du sagtens male væggene selv. Vi kommer her med gode råd til malerteknikker, der giver et flot resultat uden striber og grimme spor.

Rengør væggen først


Selvom du helt sikkert hellere vil i gang med at svinge malerpenslen med det samme, så bør du rengøre væggen først, så overfladen bliver jævn og fri for skidt og snavs. Det giver nemlig den bedste overflade at male på, og du opnår et flottere resultat, fordi malingen lægger sig pænere.

Huller i væggen? Fyld dem ud


Sørg for at fylde alle huller ud – spartl dem til og slib dem herefter med sandpapir. Husk også at dække møbler til og dæk gulvet af med filt, pap eller plastic. Nu er du helt klar til at komme i gang med malingen.

Mal altid vådt-i-vådt for at undgå striber


Et godt råd er at male vådt-i-vådt, så du ikke kommer til at male over tør maling, hvor du risikerer at lave nogle alt for synlige overlap og dermed striber på væggen. Start eventuelt nedefra og op og derefter, i den næste bane, oppefra og ned hele vejen langs væggen til den er malet.

Kom godt med maling på malerrullen

Sørg for, at der er nok maling på din malerrulle, ellers risikerer du at trække den maling af, du allerede har lagt.