september 18, 2020

Unik have med natursten

By Jette Ida Frederiksen

Sådan får du en unik have med natursten

Natursten er det perfekte valg for dig, der vil have en unik have eller indkørsel. Hvad end du vælger sten eller fliser, vil de have et godt og flot farvespil, som vil pynte i din have. Kun fantasien sætter grænser for de mange muligheder, så det er blot at komme i gang med at undersøge, hvad natursten kan gøre for din have.

Natursten fås i et utal af forskellige størrelser og former, og når du vælger denne type af sten, er hver eneste sten helt unik. Det vil sige, at der er ikke to sten, der er ens, og det betyder også, at ikke to haver er ens, når man vælger at anlægge med natursten. Du vil altså få en unik have med natursten, som kun du har.

Holdbarhed og vedligeholdelse af natursten

Naturlige sten er stærke, men ofte sårbare overfor både vand og frost. Derfor er det vigtigt, at du får etableret et godt og stabilt underlag, da du på denne måde sørger for, at dine natursten vil holde i mange år fremadrettet.

Vedligeholdelsen af dine natursten er samtidig relativt ligetil. Du skal dog sørge for, at holde belægningen fri fra diverse planter med store kraftige rødder. Derudover skal du blot feje overfladen jævnligt, så stenene holdes rene.