februar 19, 2021

Virker opvaskemaskinen ikke? Det kan du selv gøre

By Jette Ida Frederiksen

Inden du tilkalder den lokale VVS’er for en opvaskemaskine reparation, kan du gøre dig og din pengepung den ekstra lejlighed ved at kigge alle vaskemaskinens dele igennem først. Flere dele kan tages af, og det er måske et af de dele, som typisk har brug for hjælp. Det kan du sagtens selv gøre. Du får derfor et par scenarier, som du måske kender samt en forklaring på, hvad du kan gøre ved det:

  • Opvaskemaskinen pumper ikke vand ud: Det kan være et problem for mange og en pine, hvis man skal tørre vandet op, selvom programmet er slut. Det du skal gøre, er at tjekke og tømme filteret. Kommer vandet ud, er filteret sandsynligvis stoppet til med snavs. Skyl det af, sæt det ind, og måske virker den igen.
  • Opvaskemaskinen optager ikke vand: Er vandtilførslen åben? Hvis den er, hvor stort er vandtrykket? Kontrollér din opvaskemaskines vandtilførsel, og du kan løse problemet rimelig hurtigt.
  • Opvasketabsen bliver ikke opløst: Tabsen bliver ikke opløst, hvis den ikke kommer i kontakt med vand. Derfor skal du bare køre programmet igen. Lykkedes det ikke, kan det være, at lågen er kalket til.
  • Opvaskemaskinen starter ikke: Her er dine muligheder mere begrænsede. Medmindre maskinen er koblet til sit eget strømrelæ, og du kan slukke og tænde, kan du ikke gøre så meget. Der er behov for hjælp

 

Ligesom med det sidste punkt er der også begrænsninger for, hvor meget du selv kan gøre ved din opvaskemaskine. Det sidste bud er at læse brugsanvisningen, men det er nogle gange heller ikke nok. Det eneste, du så kan gøre, er at ringe til en VVS’er for assistance til opvaskemaskine reparation. Det vil spare dig mange penge og gøre din dagligdag mere effektiv.