januar 15, 2021

Dette skal du overveje inden du får en tilbygning

By Jette Ida Frederiksen

At lave en tilbygning til sin bolig er en rigtig god mulighed for at skabe mere plads og øge ejendommens samlede værdi. Der er dog en masse ting, som man skal overveje, inden man giver sig i kast med sådan et projekt.

Dette skal du overveje, når du vil bygge til

Når det kommer til tilbygninger, så er det alfa omega, at der laves en køreplan for projektet. I denne sammenhæng skal du først og fremmest:

  • Overveje hvilke behov den nye tilbygning skal opfylde, og hvor meget plads der er behov for nu og senere i livet.
  • Sørge for, at der er harmoni mellem det oprindelige hus og den nye tilbygning.
  • Søge hjælp til din tilbygning hos professionelle fagfolk.

Lav en skitsering af den nye tilbygning

At bygge til er en stor opgave, og for at lette planlægningsprocessen og selve arbejdet er det en rigtig god idé at tage nogle fagfolk og arkitekter med på råd. Det er en god investering at smide nogle penge efter den rette rådgivning, da det hurtigt kan blive en dyr og ærgerlig oplevelse, hvis den færdige tilbygning ikke lever op til forventningerne. En arkitekt vil kunne skitsere tilbygningen samt være behjælpelig med budget, ansøgning til kommunen, kontakt med håndværkere og mere til.

Tilbygninger skal leve op til bestemte love og krav

Man kan ikke bare lige bygge til, når man vil. Der er en række love og krav, som tilbygningen skal leve op til, og som der selvfølgelig skal tænkes ind i projektet lige fra begyndelsen. Et godt sted at starte er ved at kigge i bygningsreglementet, som bl.a. indeholder krav for tilbygninger. Bebyggelsesprocenten for tilbygninger er 30%, hvilket betyder, at huset inkl. tilbygning må udgøre 30% af grundens samlede areal.